Arhiv

Kje smo? | Delovni čas | Kontakt | Cenik | Knjižnični red | Katalog CMK | Facebook

˙

glava
Vrazov trg 2 | 1000 Ljubljana | telefon: 01-543-7730 | http://www.mf.uni-lj.si/cmk | e-pošta: infocmk mf.uni-lj.si

E-novice CMK - februar 2011, št. 15/III/2011

NOVO! Kakovosten seznam e-revij CMK MF z orodjem Ovid Linksolver

CMK je kupila sodobno orodje Ovid LinkSolver, s katerim nudi uporabnikom MF od 1.1. 2011 dalje na enem mestu celovito ponudbo vseh e-revij, ki jih zagotavlja CMK neposredno ali preko konzorcijev (1625 licenčnih e-revij), in dostop do polnega besedila člankov v teh revijah. Vključene so tudi najpomembnejše prosto dostopne e-revije. Seznam e-revij je dostopen v sistemu Ovid, preko digitalne knjižnice CMK in preko oddaljenega dostopa CMK.

Seznam e-revij nudi uporabnikom: prikaz e-revij po abecedi, prikaz e-revij po medicinskih in znanstvenih področjih, iskanje e-revij po naslovu in dostop do člankov iz e-revij. Za vsako e-revijo je na voljo informacija o dostopu in zalogi v polnem tekstu.

Boljši dostop do člankov v sistemih Ovid in PubMED je rezultat večjega števila zapisov z dostopomo do celotnih člankov. Sistem Ovid je enostaven za iskanje in nudi dostop do člankov v polnem tekstu s povezavama »Full Text« in »Ovid Full Text«, ki se nahajata v desnem sivem okvirju poleg bibliografskega zapisa.

Sistem PubMED indeksira več revij kot Ovid. Dostop do celotnih člankov v sistemu PubMED poteka s klikom na ikono založnika/ponudnika v bibliografskem zapisu. Staro ikono CMK je nadomestila nova ikona Ovid Linksolver 20110309ovid, preko katere dobite informacijo o povezavah do člankov v polnem tekstu ter dostopnosti posamezne revije v katalogu CMK in katalogu COBISS (slovenske knjižnice).

Dostop do servisa Ovid, seznama e-revij CMK MF in servisa PubMED:

 

20110309okrasna

Urnik izobraževanj v CMK: marec 2011

Uporabnike vljudno vabimo na izobraževalne tečaje za učinkovito uporabo elektronskih informacijskih virov. Vaše prijave sprejemamo na naslov infocmk mf.uni-lj.si. Več informacij o vsebini tečajev.

Uporabnikom so v marcu 2011 na voljo naslednji tečaji:

Uporaba servisa Web of Science (baze podatkov z indeksi citiranosti): 30.marec 2011

Delo s katalogom CMK (COBISS/OPAC): 31. marec 2011

Knjižne novosti

Izšle so nove Knjižne novosti v CMK za februar 2011.

V predmetnem kazalu dokumenta navajamo področja, ki smo jih v preteklem mesecu obogatili z novimi publikacijami. Nove publikacije z osnovnimi podatki so razvrščene po področjih.

Vsaka publikacija ima identifikacijsko številko svojega zapisa v sistemu COBISS zapisano kot hiperpovezavo (COBISS.SI-ID 236679936). S klikom nanjo se povežete z zapisom v sistemu COBISS.SI, kjer si lahko z izbiro želene knjižnice ogledate dostopnost iskanega gradiva.

Krkine nagrade

Obveščamo vas, da bo letošnja podelitev Krkinih nagrad potekala v dveh terminih.

Osrednja podelitev 41. Krkinih nagrad za dodiplomske in podiplomske naloge bo v petek, 21. oktobra 2011, v Kulturnem centru Janeza Trdine (prireditev je prestavljena za teden dni).

Podelitev Krkinih nagrad za srednješolske naloge pa bo v petek, 16. septembra 2011, v novi konferenčni dvorani v Krkini upravni stavbi.

Ponovno vas prijazno vabimo, da sodelujete na razpisu za letošnje Krkine nagrade. Informacije o razpisanih temah in razpisnih pogojih so na voljo na spletnem naslovu www.krkinenagrade.si.

Rok za oddajo nalog je 5. julij 2011.

Če ne želite več prejemati teh obvestil, pošljite epošto na nana.turk mf.uni-lj.si ali pa pokličite na 01-543-7730.

Sporočilo za urednika