Predstavitev Projekta

Humanitarna odprava v Kenijo 2010/2011

 

Smo skupina, ki jo sestavljamo zdravnica in absolventi medicine in se v decembru 2010 za tri mesece odpravljamo na humanitarno medicinsko odpravo v Kenijo v vas Majiwa. Na pot se odpravljamo v sklopu Sekcije za tropsko medicino v Ljubljani, ki pod okriljem Medicinske fakultete deluje že od leta 1990 in študentom medicine omogoča dodatno izobraževanje s področja tropske medicine ter delovanje na terenu v deželah s slabšo zdravstveno oskrbo. V ta namen smo se dodatno izobraževali na področju tropske medicine, kirurgije, infekcijskih bolezni, epidemiologije, ginekologije in porodništva.

Za Kenijo smo se odločili, ker:

Naše delo v Keniji se bo odvijalo v vasici Majiwa, ki leži 15 km od Viktorijinega jezera in 100 km od kenijskega tretjega največjega mesta Kisumu. Vas je brez tekoče vode in urejene sanitetnosti.  Ljudje živijo večinoma v hiškah  pokritih s slamo in se preživljajo s poljedelstvom.  V vasi ali njeni bližini ni nobene zdravstvene ustanove, kjer bi tamkajšnji prebivalci lahko dobili zdravstveno oskrbo. Tudi sicer si ljudje tam ne morejo privoščiti stroškov za zdravila, zato jim bomo vse to nudili mi.

Namen naše odprave je:

 

Pri svojem delu bomo poskušali napotke in priporočila prilagoditi njihovemu načinu razmišljanja, življenja in lokalnim okoliščinam.

Z delom si bomo pridobili znanje in izkušnje, ki jih bomo lahko koristno uporabili tudi doma, saj vse več ljudi potuje po svetu in potrebuje dober nasvet pred odhodom, včasih pa tudi zdravljenje po vrnitvi domov.