Dodiplomski študij

14. 10. 2016

 

OBVESTILO

Obveščamo vas, da smo dne 15. 11. 2016 spremenili vstop v VIS. Za vstop PO TEM DATUMU ne boste več uporabljali uporabniških imen, ki ste jih do sedaj, ampak Digitalno identiteto UL-ID, zato vse študente, ki še niste prevzeli Digitalne identitete UL-ID (prevzeli ste jo, če ste uporabljali eduroam ipd) pozivamo, da to storite, saj drugače od vključno 15. 11. 2016 ne boste mogli vstopati v VIS. 

 


Navodila za prevzem digitalne identitete: 

1.  V kolikor vašega uporabniškega imena oz. digitalne identitete UL-ID še niste prevzeli:


Digitalno identiteto aktivirate na 
https://id.uni-lj.si / digitalna identiteta / prevzem identitete / vpiše se osebne podatke / oseba nato sama določi svoje geslo / klik na gumb PREVZEM DIGITALNE IDENTITETE. Geslo mora vsebovati najmanj 8 znakov.  Vaše uporabniško ime je sestavljeno iz črke imena, črke priimka, štirih številk, @, student.uni-lj.si. Primer: ab1234student.uni-lj.si . Uporabniško ime in geslo sta zaupna podatka in ju ne posredujte tretjim osebam!

2.  Če ste vaše uporabniško ime oz. digitalno identiteto UL-ID že prevzeli in želite le spremeniti geslo oz. definirati novo pozabljeno geslo:

Spremembo oz. generiranje novega geslo (pozabljeno) lahko uredite sami na ID portalu – 
https://id.uni-lj.si/ , levi gumb Digitalna identiteta / Sprememba gesla oz. Pozabljeno geslo. 

Gesla se v podatkovni bazi ne vidi in se vam ga ne moremo posredovati. Če geslo spreminjate, ga morate takoj prepisati, ker ga vidite samo takrat. Vsebovati mora najmanj 8 znakov. Po spremembi oz. generiranju gesla morate počakati 30 minut, da se le ta ažurira tudi v podatkovni bazi.

3.  Pomoč:

V primeru težav s prevzemom digitalne identitete UL-ID prijavite napako na spletni strani 
https://id.uni-lj.si/ / Prijava napake. Enako naredite, če ste digitalno identiteto že prevzeli, a se ne spomnite ne uporabniškega imena ne gesla. V tem primeru morate prijaviti napako in z Univerzitetne službe za informatiko boste prejeli vaše podatke.