Bilateralne izmenjave Medicinske fakultete s partnerskimi univerzami

 

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani sodeluje na podlagi bilateralno sklenjenih sporazumov v številnih mednarodnih projektih, ki omogočajo tudi izmenjavo študentov Medicinske fakultete. Na teh straneh boste našli več podrobnih informacij o možnostih izmenjav in pogojih za prijavo. Študenti Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani lahko poleg Erasmus izmenjave opravijo del študijskih obveznosti v tujini tudi na naslednjih institucijah in državah:

 


HOUSTON, ZDA

Študenti Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani lahko opravljajo del kliničnih vaj na Texas Medical Center v Houstonu, ZDA. Gre za enega največjih medicinskih kompleksov na svetu. Klinična praksa poteka pod okriljem Univerze v Teksasu (University of Texas), v bolnišnici Memorial Hermann. Na omenjeni instituciji deluje tudi priznani kardiovaskularni in torakalni kirurg dr. Igor Gregorič.

Na prakso se lahko prijavijo študenti medicine od 4. letnika dalje in sicer za:

 

Praksa omogoča študentu priznanje dela opravljenh vaj iz interne medicine oz. kirurgije zgolj v primeru, da ima študent opravljene vse pogoje za opravljanje vaj in da se za opravljanje vaj v Houstonu predhodno dogovori s predstojnikom katedre.

 

Več informacij lahko najdete na spletni strani Društva študentov medicine Slovenija in na uradni strani Dr. Gregoriča. Prijave in vprašanja pošljite izključno na elektronski naslov prijave.houstongmail.com.

 

MOŽNOSTI RAZISKOVANJA

Poleg prakse nudi Univerza v Teksasu tudi možnost raziskovanja pod mentorstvom Dr. Igorja Gregoriča in Rajka Radovančevića. Za raziskovalno delo je treba v Houstonu ostati dlje, vsaj dva do tri mesece. Več informacij dobite na prijave.houstongmail.com in pri administrativni asistenski Dr. Gregoriča, ge. Evi Pongratz (epongratzhotmail.com).

 


RECIFE, BRAZILIJA

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani od septembra 2007 dalje sodeluje z Univerzo v Pernambucu, Bolnišnico Procape (Procape Hospital, University de Pernambuco). Pod mentorstvom prof. Ricarda Lime lahko študenti 4., 5., 6. letnika in absolventi opravljajo 2-mesečne vaje iz kirurgije, hospitalni del. Izmenjava poteka od prvega do zadnjega v mesecu in omogoča izmenjavo največ 2 študentov na mesec. Študenti opravljajo vaje v javni in zasebni bolnišnici. Namen izmenjave je spoznati osnove kirurgije in seznaniti študenta z določenimi enostavnimi kirurškimi posegi pod mentorstvom.

 

Opravljene vaje iz kirurgije v Braziliji so priznane, če študent opravi:

 

Za več informacij ali proste termine kontaktirajte Nino Slabe na elektronski naslov: nina.slabet-2.net.

 


AMERICAN UNIVERSITY OF BEIRUT, LIBANON

›- Opravljanje 4-tedenskega ali 8-tedenskega poletnega elektiva kliničnih vaj iz katerega koli področja klinične medicine

 


LIONS CLUB, AVSTRIJA

Študente obveščamo, da zaradi odločitve Medicinske univerze na Dunaju, da prenehajo s programom mobilnosti Lions Club, do nadaljnjega izmenjave preko omenjenega programa več ne bodo mogoče. V kolikor se bo situacija spremenila, vas o tem seveda obvestimo.

 


SKLAD DR. OTTA LIKARJA, NEMČIJA

Sklad dr. Otta Likarja vsako leto razpisuje štipendije za študij na Tehniški Univerzi München (TUM). Štipendije so namenjene vsem študentom Univerze v Ljubljani za celotno področje inženirskih znanosti in medicine. Letne štipendije se lahko podelijo za dobo največ 10 mesecev z možnostjo podaljšanja v naslednjem študijskem letu. Višina štipendije omogoča nemoten študij in bivanje v Münchnu v času trajanja štipendije. Razpis je objavljen v mesecu decembru za naslednje študijsko leto.

 

Pogoji za prijavo:

 

Več informacij o razpisu in poteku izmenjave najdete na spletni strani Sklada dr. Otta Likarja.


KREIS KLEVE KATHOLISCHEN KLINIKEN, NEMČIJA

Študenti Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani lahko opravljajo klinične vaje iz interne medicine in kirurgije na Kreis Kleve Katholischen Kliniken (KKKK). Študenti se prijavijo na izmenjavo skupaj s študenti, ki se prijavljajo na Erasmus izmenjavo. Razpis za opravljanje kliničnih vaj na KKKK je objavljen skupaj z razpisom za opravljanje Erasmus izmenjav ob koncu leta za naslednje študijsko leto. Opravljanje kliničnih vaj je mogoče samo v času študijskega leta. Več informacij lahko dobite v mednarodni pisarni. Na razpis se lahko prijavo samo študenti z odličnih znanjem nemškega jezika.

 

IZMENJAVE Z OMENJENO INSTITUCIJO OD SEPTEMBRA 2017 DALJE VEČ NE BODO MOGOČE, SAJ SE SPORAZUM KONČUJE.

 


ZÜRICH, ŠVICA

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani ima z Univerzo v Zürichu sklenjen dogovor o opravljanju kliničnih vaj za študente Medicinske fakultet. Razpis za opravljanje kliničnih vaj v Zürichu je objavljen skupaj z razpisom za Erasmus izmenjave v mesecu decembru za naslednje študijsko leto. Ker je v zadnjih letih število mest za tuje študente v Zürichu zelo omejeno, bo Medicinska fakulteta v mesecu decembru preverila, ali je opravljanje kliničnih vaj za slovenske študente v naslednjem letu mogoče. Na razpis se lahko prijavo samo študenti z odličnih znanjem nemškega jezika.

 

Več informacij o Medicinski fakulteti Univerze v Zürichu lahko najdete na njihovi spletni strani.

 


KONTAKT

mag. Jerneja Čelofiga

Mednarodna pisarna MF

international.erasmusmf.uni-lj.si

TEL: 01 543 7801

 

URADNE URE

pon - pet            9.-11. ure

sreda                  12.-14. ure